Inspiratieochtend Studiescool

Studiescool

Koffie met soesjes, wat wil een mens nog meer?
Inspiratiedag nummer 1 blijkt een succes, ondanks de opkomst die we in de volksmond mondjesmaat noemen.

Op 15 november was onze gast was Manon Ruardi van Studiescool. Zij legt uit hoe ze na een beroep in de zorg als leerkracht met gedemotiveerde jongeren heeft gewerkt om uiteindelijk aan de slag te gaan met gemotiveerde leerlingen van het voorgezet onderwijs. Zij ziet potentieel in het schoolgaande kind en die gedachte delen wij bij Lokaal 5.

Eén van de aanwezige bezoekers vertelt over een jarenlange kinderwens voor een beroep in de geneeskunde. De materie die op school wordt aangeboden, blijkt door haar kind niet te worden opgenomen, waardoor een toekomst in de zorg vervangen lijkt te worden door … Ja … zeg het maar? Een zoektocht naar iets anders!

De expertise van Manon betreft exacte vakken en blijkt dus al duidelijk te voorzien in een behoefte. Een kind krijgt direct de kans dankzij extra begeleiding de stof eigen te maken. Hoe mooi is het, dat een beetje extra hulp bij de studie al bij kan dragen aan gemotiveerde werknemers in de zorg.

Een andere ouder vertelt over de behoefte om moeder te kunnen zijn en niet tot vervelens toe met haar neus in de boeken van haar kind wil zitten, omdat het niet meekomt met de aangeboden stof van een bepaald vak. Huiswerkbegeleiding blijkt voor haar en haar kind de uitkomst.

De slotsom van deze bijeenkomst is dat bedrijven, zoals Studiescool, e-MC2 en Talentscool een welkome bijdrage leveren aan onderwijsland en aan de maatschappij in het algemeen. Een kind krijgt de kans om te worden wie het wil zijn.

Meer informatie over Studiescool? Bekijk de Studiescool website.

Op de hoogte blijven van de komende Inspratieochtenden? Hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten!

Inspiratiedag is ontstaan vanuit de behoefte een bijdrage te leveren aan de maatschappij vanuit sociaal oogpunt om te leven in een samenleving, waarin zowel kind als volwassene kan groeien en ontwikkelen vanuit de kwaliteiten die het in zich heeft om te kunnen worden wie hij of zij wil zijn.

De drie samenwerkende bedrijven voor dit initiatief zijn:
Autisme Aandacht www.autismeaandacht.nl
Coaching Aanzet www.coachingaanzet.nl
Enerchiquer www.enerchiquer.com