Verslag inspiratieochtend Mevrouw de Juriste en BOOM Advocatuur

Op woensdagmorgen 31 januari waren er zo’n 10 ondernemers aanwezig tijdens de Inspiratieochtend van Lokaal5 aan de Kerkenstraat in Silvolde. Tijdens deze morgen vertelde Mevrouw de Juriste Daniëlle Radstake over de AVG die eraan komt.

De AVG is er om de privacy van burgers beter te beschermen en geldt vanaf 25 mei voor alle bedrijven in Europa. Je krijgt ermee te maken als je digitaal persoonsgegevens opslaat. Bijvoorbeeld het opslaan van personeelsgegevens maar ook klantgegevens.
Daniëlle vertelde ons dat het belangrijk is om een privacybeleid op te stellen. Ook het hebben van een privacyverklaring op je website wordt verplicht.
Wil je meer weten over de AVG? Daniëlle organiseert samen met het Powervrouwen Netwerk in een aantal steden een Privacy Tour. Na het bijwonen van een van deze seminars ben je op de hoogte van de geldende regelgeving voor jouw bedrijf en ga je met een checklist naar huis, zodat je weet welke maatregelen je moet treffen om te voldoen aan de AVG.

Annewieke van der Boom van BOOM Advocatuur & Mediation heeft ons meegenomen in de wereld van mediation. Mediation wordt ingezet bijvoorbeeld bij een echtscheiding. Daar komen, naast de juridische zaken, ook veel emotionele zaken aan bod. Mediation zorgt ervoor dat alle zaken besproken worden en er een oplossing komt die voor beide partijen acceptabel is.

Het was een inspirerende en informatieve ochtend!

 

Data van de Privacy Tour van Mevrouw de Juriste vind je via de Facebook pagina van het Powervrouwen Netwerk
Website Mevrouw de Juriste

Website BOOM Advocatuur en Mediation

 

Op de hoogte blijven van de komende Inspratieochtenden? Hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten!

Inspiratiedag is ontstaan vanuit de behoefte een bijdrage te leveren aan de maatschappij vanuit sociaal oogpunt om te leven in een samenleving, waarin zowel kind als volwassene kan groeien en ontwikkelen vanuit de kwaliteiten die het in zich heeft om te kunnen worden wie hij of zij wil zijn.

De drie samenwerkende bedrijven voor dit initiatief zijn:
Autisme Aandacht www.autismeaandacht.nl
Coaching Aanzet www.coachingaanzet.nl
Enerchiquer www.enerchiquer.com